> Discografie   > Produktie   > The road...

Discografie

The Shakes :Binnenkort beschikbaar in CD collector - beperkte oplageBegin

Produktie


Muziek, produktie en teksten : Alain Verdier
Behalve ‘Happy together– Sugar Q - Le Clown enkel bewerkt en geproduceerd

Begin

The road...

Documenten (foto’s, posters, pers, enzo …) en tekst: Jacques Paterson (Music 60/70 Collection).

1964 debuteert AV aan de drums in een band gevormd door studenten.

Eind 1965, sluit AV zich aan bij ‘THE NIGHTFIGHTERS’ als gitarist en zanger van de band

Begin 1967, AV (gitaar en zang) beslist zijn eigen band te vormen; ‘THE SHAKES’ . Hij omringt zich met Dany LADEMACHER (gitaar solo) en Guy DELANGE (drums) hun band ‘THE SPEEDFINGERS’ verlaten om bij hem komen. Er mist nog enkel een bassist en Gérard HALLOY komt een beetje later bij the band.


Vertrek van Gérard HALLOY die zijn eigen band vormt ‘THE REFORMATION’ maar hij blijft dicht bij de band als geluidstechnicus. AV wordt dan bassist en de nederlandse zanger Dirk DEVRIES komt erbij.Tijdens 1968 komt Gérard HALLOY (orgel-multi-sound) terug in de band ‘THE SHAKES’ om een single met 2 titels op te nemen waarvan een bekende klassieker ‘DUST MY BLUES4 van ELMORE JAMES.

Cocktail en het opdragen voor de release van de single.

Enkele maanden later een beetje voor het opnemen van de tweede single krijgen ’ THE SHAKES’ een nieuwe Nederlandse zanger: TEDDY. DIRK DEVRIES neemt het ritmisch gitaar en Gérard HALLOY maakt een groot debuut als drummer.Onder de directie van een toen gekende manager ALAIN VERDIER, DANY LADEMACHER, en de zanger TEDDY voegen zich bij twee engelse muzikanten GUY MURPHY (ritmisch gitaar) en JOHN D (drums) om een nieuwe band te vormen. ALAIN VERDIER geeft deze band een veelbetekenende naam ‘THE UGLY GREEN LIGHT FROM THE SUN’. De band nochtans veelbelovend heeft enkel 3 concerten gespeeld vooraleer deze split.

Na dit nieuw experiment, ALAIN VERDIER, DANY LADEMACHER, GERARD HALLOY en DIRK DEVRIES vinden elkaar terug en hervormen ‘THE SHAKES’.
De band neemt deel aan de ‘TROPHEE DU MUGUET D’ARGENT’ en behaalt de wedstrijd met succes door zich als eerste te plaatsen voor verscheidene nederlandse, duitse, franse en belgische bands.

Zomer 1969, nieuwe evolutie voor de band met de aankomst van de Engelsman GUY MURPHY (ex- ‘TOMAHAWK BLUES BAND en UGLY GREEN LIGHT FROM THE SUN’) en het vertrek van DIRK DEVRIES. ALAIN VERDIER neemt de zang opnieuw op zich.
Heel snel wordt de band geroepen om in een film te spelen die een gekke en surrealistische concept heeft.
Zij maken daar kennis met de actrice URSULA KUBLER, die niemand minder is dan de echtgenote van BORIS VIAN, met wie zij enkele bevoorrechte momenten beleven.Eind 1969, de band gaat voorgoed uit elkaar. Alain VERDIER en Guy MURPHY nemen samen de weg om een nieuw project aan te gaan, terwijl Dany LADEMACHER bij de band KLEPTOMANIA gaat en Gérard HALLOY t zijn muzikale weg verder zet met nederlandse muzikanten.

Enkele maanden lang schrijft , componeert en werkt AV aan de visuele en sonorische kleur die hij aan zijn toekomstig muzikaal concept wil geven. De invloeden van het psychedelische en de meesters van deze underground beweging (Timothy LEARY , Jack KEROUAC, Allen GINSBERG , Tim BUCKLEY, GRATEFUL DEAD, ZAPPA and THE MOTHER of INVENTION) zullen aan de basis liggen voor de creatie van zijn nieuwe band. De Engelsman Guy MURPHY (gitaar en ex-SHAKES) komt bij AV (zang , basgitaar, gitaar) en de Nederlander Jan BERSMA (percussie en ex-YELLOW TEMPLE) vervolledigt het trio. Lente 1970, de band ‘ASHRAM’ brengt 6 nummers uit in Extended Play (elk van 15 tot 20 minuten) met de label BOUDHADISQUE Frankrijk.


1972 zet AV een einde aan deze experimentele reis en vormt een duo van traditionele BLUES met Alex CAPPELLE (ex-BURNING PLAGUE)
Zij treden tot juni 1973 op en brengen een single uit ‘On The Blue Side Of The Street’

1973 beslist AV afstand te nemen wat de professionele muzikale wereld betreft en hij lanceert zich als autodidact in de studie en de praktijk van de fotografie (zie deze site). In 1991 , onder de naam ‘CARPE DIEM’( zie discografie), neemt hij twee nummers op onder zijn eigen label die hij toen net heeft opgezet (CROSSROADS FACTORY). In 1993 , vormt hij een band ‘NOT TOO LATE’ met onder andere MANITAS (ex BLUE ROCK).
Enkele concerten en twee opgenomen nummers vormen het korte verhaal van deze band.

1994 vormt AV de duo ‘ROSE BLUES’ met MANITAS ( ex BLUE ROCK en NOT TOO LATE) zij zullen verscheidene optredens hebben en twee singles.

Vanaf zijn terugkeer in de muziek in 1993 en tijdens zijn carrière als fotograaf, schrijft , componeert AV voor verscheidene artiesten die hij produceert.
In 1997 , om zijn muzikale activiteiten te ontwikkelen, creëert hij zijn eigen studio ’THE SUB UP’ en hij brengt leven aan een nieuw concept ‘CLAN DESTIN’ voor de welke hij de produktie in handen neemt , bovenop de teksten, het componeren en de interpretatie ervan.

Begin